viernes, 28 de agosto de 2009

Benvinguts a l'estranger

Aquesta entrada va encaminada a tots aquells joves que volen marxar a l'estranger ja sigui d'Erasmus o a provar sort.
Aquest any una amiga ha decidit que era hora d'anar a una altra universitat i l'elecció ha estat Odense. Aquesta ciutat és la tercera més important de Dinamarca i és coneguda per la moguda nocturna dels universitaris foranis.
Jo he decidit anar amb ella però a buscar feina.
En qualsevol cas, les dos tenim la intenció d'aprofundir el nostre anglés.
Aquí la llengua oficial és el danès però també l'anglès. I he de dir que és força entenedor. Tenen un accent molt clar i a més són gent molt amable.
Tots aquests països escandinaus tenen una base comuna però a l'hora en tenen de diferències. De totes maneres, entre ells s'entenen i amb la resta del món parlen anglés.
Si decideixes marxar d'Erasmus el millor és informar-te a la teva universitat perquè et faciliten informació i et posen en contacte amb la teva nova universitat. Aquesta és la teva segona gran ajuda perquè et buscaran allotjament (residència o pis) o podràs escollir l'opció de buscar-te casa tu mateix.
El vol si que te'l busques tu. Per vindre aquí vem buscar vols pels buscadors i la companyia que ens sortia més a compte era una danesa www.cimberair.com. Però de totes maneres, ens deixava a Copenhagen. Però de companyies n'hi ha moltes i poden oferir ofertes bones. També pots arribar a un altre punt del país i agafar el tren. Inclús pots anar a Oslo (Noruega) o Malmo (Suècia) i amb el sistema de transport terrestre no hi ha cap problema. Tot és jugar amb els preus i les dates.
Si us interessa el tema aniré ampliant: monedes, feina, costums, menjar ... i filaré més prim amb la informació que he citat.
Vi ses! (ens veïem en danés)

No hay comentarios: